Turer på svensk til Auschwitz-Birkenau: hver tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Ekstra turer andre dager: se NEWS | Datoer for turer på svensk til Saltgruven: se NEWS

FAQ

Hva med lunsj på våre turer til Auschwitz og Wieliczka?

Det er en 15-minutters pause i løpet av hver tur, og da kan man kjøpe vann og andre småting på stedet. Både i Auschwitz og Wieliczka er det små butikker. Man kan også ta med seg matpakke.

 

På turen til Auschwitz, som er litt lengre, tilbyr vi matpakker til 25 PLN/stk. Vi gjør dette fordi vi vet at det ofte tar mye tid å handle i matbutikkene på museet. Vår lunsjpakke består vanligvis av skinke og ost, yoghurt, frukt, sjokolade og en flaske vann. Det er mulig å bestille lunsjpakker for allergikere.

 

Hvor mange trinn er det i Wieliczka saltgruven?

Turen i saltgruven tar ca. 2 timer og skjer til fots (2,5 km å gå). Laveste punkt ligger 135 meter under bakkenivå. Det er 800 trinn å gå ned, hvorav 350 i begynnelsen. Man kan ta heis ned til det første nivået, 64 meter under bakken. Da slipper man å gå de første 350 trinnene. Resten av turen er den samme for hele gruppen. Tillatelse til å ta heis avhenger imidlertid av en kontrollmann i gruven og koster 300 PLN. Etter turen tar man en heis opp. 

 

Kan man delta i turen til Wieliczka om man sitter i rullestol?

Noen deler av ruten er tilgjengelig for rullestolbrukere. Da må man på forhånd bestille spesielle billetter som er tilpasset de som har problemer med å gå. Man kan ikke se alt som på en vanlig tur, men likevel ser man de vakreste stedene. Da er det ikke noen trinn, og man tar heis til ulike nivåer.

 

Kan man ta bilder i Auschwitz-Birkenau?

Man kan ta bilder i Auschwitz-Birkenau både utenfor og inne i bygninger. Innendørs er det ikke tillatt å bruke blitz. Det er bare to steder hvor det er forbudt å ta bilder – rommet med menneskehår og kjelleren i blokk 11.

 

Kan man ta bilder i saltgruven i Wieliczka?

Man kan fotografere i Wieliczka-saltgruven, men det koster 10 PLN ekstra. Man kjøper et spesielt fotomerke foran St. Kingas kapell nede i gruven.

 

Har du andre spørsmål?

 

 

Kontakt oss på:

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies