Turer på svensk i februar: Auschwitz-Birkenau: 19/2, 21/2 og 23/2. Saltgruvene: 22/2.

Jødiske fotspor i Krakow

Vi anbefaler turen  “jødiske fotspor i Krakow” 

 

jødiske fotspor

jødiske fotspor – gården fra filmen Schindlers liste

 

 

Kazimierz – den gamle jødiske byen, Getto, Schindlers Fabrikk

 

Før andre verdenskrig utgjorde jødene en fjerdedel av befolkning i Krakow. Den tyske okkupasjonen endte den polske og jødiske koexistensen som hadde vart i 600 år. Ut av ca. 65.000  jøder fra Krakow, er det bare ca. hundrevis som fortsatt bor der. Imidlertid finnes det et spor av det rike jødiske sosiale og religiøse livet fortsatt der.

 

Vi tilbyr deg en tur til fortiden som gir deg en sjanse til å bli bedre kjent med jødiske trandisjoner og se noen av de vakreste og eldste minnesmerkene av den jødiske sakrale arkitekturen som finnes i Polen.

 

Vi starter vår tur til Kazimierz – det gamle jødiske byen – og deretter går over en bro til et område med tidligere ghetto. Siden 1941 ble det isolert ca. 17.000 jøder der, og det var det første skrittet som tyskerne gjennomført på vei til den endelige utryddelsen.

 

Etterpå skal vi gå til Oskar Schindlers fabrikk. I den gamle administrasjonsbygningen til Schindlers emaljeselskap finnes det et museum som dokumenterer Krakow under naziokkupasjon. Der skal vi observere skjebne til jøder i Krakow i en bredere sammenheng.

 

Grunnleggende opplysninger angåennde turen:

 

Lengde:

ca. 4 timer til fots (hvorav. 1,5 timer på Schindlers fabrikk)

 

Under turen ser vi:

gamle synagoger, jødiske kirkegården, Det nye torget med tidligere kosher slakteri, Szeroka gate hvor den kjente jødiske kulturfestivalen finner sted hvert år, Umschlagplatz, Schindlers fabrikk

 

Vi arrangerer private svenske guidede turer. Kontakt oss for å få mer opplysninger angående pris.

 

OBS! Dersom du ikke ønsker å se alle tre steder – du kan bare velge det som du er interessert i. Vi kan tilpasse programmet til dine behov.

 

 

Kazimierz, Getto, Schindlers Fabrikk

 

 

Kontakt oss før du bestiller turen:

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies