Turer på svensk til Auschwitz-Birkenau: hver tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Ekstra turer andre dager: se NEWS | Datoer for turer på svensk til Saltgruven: se NEWS

Jødiske fotspor i Krakow

Den gamle jødiske byen i Krakow – rundtur på svensk/norsk

Før andre verdenskrig utgjorde jødene en fjerdedel av befolkning i Krakow. Med den tyske okkupasjonen endte den polsk-jødiske sameksistensen som hadde vart i 600 år. Av en jødisk befolkning på ca. 65 000 er det bare noen få hundre tilbake. Det finnes imidlertid fremdeles spor av det rike jødiske sosiale og religiøse livet i byen.

Vi tilbyr deg en tur tilbake til fortiden som gir deg mulighet til å bli bedre kjent med jødiske trandisjoner. Du får også se noen av de vakreste og eldste minnesmerkene over jødisk sakral arkitektur i Polen. I tillegg vil du også oppleve en av Krakows viktigste bydelar som er spesielt populær blant kunstnere.

Lengde:

Byvandring i den gamle jødiske byen tar ca 4 timer (hvorav 1,5 timer på Schindlers fabrikk). Vi går til fots.

Eksempel på en typisk tur:

Vi starter turen i Kazimierz – det gamle jødiske byen – og deretter går vi over en bro til den tidligere gettoen. I 1941 ble det isolert ca. 17 000 jøder der, og det var det første skrittet tyskerne gjennomførte på veien til den endelige utryddelsen. Etterpå går vi til Oskar Schindlers fabrikk. I den gamle administrasjonsbygningen til Schindlers emaljeselskap ligger det et museum som dokumenterer Krakow under naziokkupasjon. Der skal vi se skjebnen til jøder i Krakow i en bredere sammenheng. 

I løpet av turen ser vi:

Gamle synagoger, den jødiske kirkegården, Nytorget med et tidligere kosher-slakteri, Szeroka-gaten hvor den kjente jødiske kulturfestivalen finner sted hvert år, Umschlagplatz og Schindlers fabrikk.

Når:

Hver dag. Vi tilpasser tiden til dine behov. Turen i det jødiske distriktet er skreddersydd for dine ønsker (vi tilbyr bare private turer i den jødiske bydelen). 

Pris:

Rundturer i den jødiske bydelen er kun arrangert i form av private turer. Kontakt oss for et tilbud!

OBS! Dersom du ikke ønsker å se alle de tre stedene, kan du bare velgedet du er interessert i. Vi tilpasser programmet til dine behov.

 

 

Kazimierz
Getto
Schindlers Fabrikk

Oppdag spor av det rike jødiske sosiale og religiøse livet i Krakow.

 

Kontakt oss før du bestiller turen:

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies