Turer på svenska till Auschwitz-Birkenau: varje tisdag, torsdag, lördag och söndag. Extra turer andra dagar: se fliken NEWS | Datum för turer på svenska till Saltgruvan: se fliken NEWS

Guidade turer till Auschwitz – Birkenau

Längd:

Turer till Auschwitz – Birkenau tar ca. 6-7 timmar inkl. resa från Krakow. Vanligtvis stannar vi 3,5 timmar på museet. Det är också möjligt att boka ett längre studiebesök på Auschwitz-Birkenau, ca 6 timmar, eller en tvådagars tur med guide.

Under besöket ser vi:

Auschwitz I och Auschwitz II – Birkenau med guide. Guidningen på Auschwitz I är både utomhus och inomhus. På Auschwitz II – Birkenau är guidningen utomhus. På museet får vi lära oss om det forna nazistiska lägret, se bilder och dokument från andra världskriget, höra om människor som överlevde och blev vittnen till de hemska händelserna under Tysklands ockupation av Polen.      

Exempel på en vanlig tur:

Gästerna hämtas på hotellet med bil/buss av reseledaren, du anger själv platsen när du bokar. Exakt tid för upphämtningen får du via e-mail senast kl. 20.00 dagen före utflykten. Turen går från Krakow till Oswiecim (det polska namnet för Auschwitz), Brzezinka (Birkenau) och tillbaka till Krakow. Efter utflykten släpps deltagarna av i Krakows centrum. Är det en privat tur får du skjuts tillbaka till hotellet eller till något annat ställe, efter önskemål. Besöket på museet tar ca 3,5 timmar inkl. 20-minuters rast. Du kan ta egen matsäck eller beställa lunchpaket som vi erbjuder.
OBS: Till museet i Auschwitz får man bara ta med sig väskor som är mindre än A4 i storlek.

 

När:

TURER PÅ SVENSKA:
varje tisdag, torsdag, lördag, söndag (gäller mars-november). 

 

I fliken NEWS informerar vi om aktuella turer som organiseras andra veckodagar.

 

Turer på svenska organiseras andra dagar om minst åtta personer anmäler sig. Är du intresserad av utflykt en annan dag, skicka gärna en förfrågan till oss!

 

TURER PÅ ENGELSKA:

varje dag ca kl. 9.00.

 

PRIVATA TURER:

varje dag. Vi kan ordna privata turer med engelsktalande eller svensktalande när det passar dig. 

 

Priser:

Auschwitz-Birkenau på svenska:

– Pris för en grupptur (med andra deltagare) är 190 PLN/person.

– Kontakta oss gärna om du önskar pris för ett privat arrangemang!

 

Auschwitz-Birkenau på engelska:

– Pris för en grupptur (med andra deltagare) är 160 PLN/person.

– Kontakta oss gärna om du önskar pris för ett privat arrangemang!

 

I priset ingår:  hämtning på hotellet, transport t/r, reseledare/chaufför, guidning på svenska/engelska i Auschwitz – Birkenau (samt transport mellan lägren).
Betalning sker kontant under turen. Vi är tacksamma för jämna pengar.

 

Hur gör jag för att boka eller ställa en fråga:

1. Använd kontaktformuläret eller skicka ett email (helst på svenska) med din bokning/förfrågan till travel@turpol.com– (senast 24h innan utflykten).  

 

2. Ange önskat datum, antal personer samt exakt namn och adress till hotellet. Då kan du få ett snabbt svar med ett förslag anpassat efter dina önskemål.

 

3. Vi svarar med ett erbjudande och detaljer om utflykten och besöket på Auschwitz-Birkenau.

 

4. Maila oss tillbaka om det passar dig/er bra. Då bekräftar vi slutligen turen och bokningen. Du måste ange ett mobilnummerså att vi kan komma i kontakt med dig om det sker något oväntat.   

        •  

OBS! Vänta inte med din förfrågan till sista minuten – då kan vi inte garantera att det finns lediga platser på en tur med svensktalande guide.  

 

Se andra akriviteter på svenska med oss:
Saltgruvan
Stadsvandring i Krakow
Schindlers fabrik

 

 

FAKTA  OM AUSCHWITZ-BIRKENAU >

 

 

 

 

 

 

Förintelsens historia

Auschwitz – Birkenau är platsen som blivit en symbol för terror, massmord och Förintelsen. I koncentrationslägret som grundades av de tyska nazisterna mördades minst 1,5 miljoner människor – huvudsakligen judar – under åren 1940 – 1945. Idag är Auschwitz – Birkenau ett minnesmuseum som vittnar om dessa skrämmande händelser. Det går att besöka Auschwitz-Birkenau nästan hela året (museet är stängt några få dagar). 

 

Kontakta oss för att boka en guidad tur till Auschwitz-Birkenau: 

travel@turpol.com

Om du inte hittar något lämpligt datum kontakta oss gärna och fråga om en privat tur. Vi ordnar fler turer om vi får nya anmälningar. Kom med ditt förslag! Det går bra att skriva på svenska eller norska.

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies