FAQ

Hur är det med lunch under turer till Auschwitz och Saltgruvan i Wieliczka?

Det är 15 minuters paus under varje tur och då kan man köpa vatten och andra småsaker på plats. Både i Auschwitz och Wieliczka finns det små affärer. Man kan också ta egen matsäck med sig.
På turerna till Auschwitz som är längre erbjuder vi lunchpaket till pris 25 PLN/st. Vi gör detta för vi vet att det ibland tar mycket tid att handla mat i butikerna vid museet. Vårt ordinarie lunchpaket består vanligtvis av en stor macka med skinka och ost, en yoghurt, en frukt, en chokladstång och en flaska vatten. Det är möjligt att beställa lunchpaket till allergiker.

Hur många trappsteg finns det i Saltgruvan Wieliczka?

Besöket i Saltgruvan tar ca. 2 timmar och sker till fots (2,5 km att gå) – man går till 135 m under jorden. Det finns 800 trappsteg att gå ned, varav 350 i själva början. Man kan ta hissen ner till den första nivån dvs. 64 m under jorden (då slipper man att gå de första 350 trappstegen, resten av sträckan är dock samma för hela gruppen) – men tillstånd att ta hissen ner beror på kontrollmannen i gruvan.

Kan man delta i turen till Saltgruvan i Wieliczka om man sitter i rullstol?

Gruvan erbjuder en rutt som är anpassad speciellt för personer med nedsatt rörelseförmåga och för de som sitter i rullstol. Istället för att gå nerför trappan åker man hiss till olika nivåer. Under turen besöker man inte alla rum under jorden, men ändå ser man de vackraste ställena i gruvan. Den turen behöver man boka i förväg.

Får man ta bilder i Auschwitz-Birkenau?

Man får fotografera i Auschwitz- Birkenau både utanför och inne i byggnader. När man tar bilder inne måste man göra det utan blixt. Det finns bara tre ställen där det är förbjudet att ta kort – det är rummet med människohår, källaren i blocket 11 och före detta gaskammare i Auschwitz I.

Får man ta bilder i Wieliczka saltgruvan?

Man får fotografera i Wieliczka saltgruvan men det kostar 10 PLN extra. Man köper ett speciellt fotomärke framför Sankt Kinga kapellet nere i gruvan.

 

Har du andra frågor?

Här hittar du svar på ofta förekommande frågor ang. våra turer.

 

 

Kontakta oss gärna: 

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
projektowanie stron www - serwisy internetowe - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies