Turer på svensk i februar: Auschwitz-Birkenau: 19/2, 21/2 og 23/2. Saltgruvene: 22/2.

FAQ

Hva med lunsj under turer til Auschwitz og Wieliczka?

Det er en 15-minutters pause i løpet av hver tur, og da kan man kjøpe vann og andre småting på plass. Både i Auschwitz og Wieliczka er det små butikker. Man kan også ta matpakke med seg.

 

Hvor mange trinn er det i Wieliczka saltgruven?

Tur i saltgruven tar ca. 2 timer til fots (2,5 km å gå) – man går ned opp til 135 meter under jorden. Det er 800 skritt å gå ned, hvorav 350 i begynnelsen. Man kan ta heis ned til den første nivåen dvs. 64 m under jorden (da kan man unngå å gå disse første 350 trinnene og resten av turen er den samme for hele gruppen) – men tillatelse til å ta heis avhenger av en kontrollmann i gruven.

 

Kan man delta i turen til Wieliczka om man sitter i rullestol?

Noen deler av ruten er tilgjengelig for rullestolbrukere og da skal man bestille spesielle billetter (man kan ikke se alt som under en vanlig tur, men likevel ser man de vakreste stedene) for turen som er tilpasset de som har problemer med å gå. Da det ikke er noen trinn og man tar bare heis til ulike nivåer. Imidlertid må en slik ture bestilles på forhånd.

 

Kan jeg ta bilder i Auschwitz-Birkenau?

Man kan ta bilder i Auschwitz Birkenau både utenfor og inne i bygninger. Når man tar bilder inne, trenger man å gjøre det uten blitz. Det er bare tre steder hvor det er forbudt å ta bilder – det er rommet med menneskelig hår, kjelleren i blokken 11 og de tidligere gasskamrene i Auschwitz I.

 

Kan man ta bilder i Wieliczka saltgruven?

Man kan fotografere i Wieliczka saltgruven, men det koster ekstra 10 PLN. Man kjøper et spesielt fotomerke i front av St. Kingas kapell nede i gruven.

 

Har du andre spørsmål?

 

 

Kontakt oss :

travel@turpol.com

 

prawa do strony www 2015-2017
turpol-travel.com
  tworzenie stron www - hauerpower
strona internetowa wykorzystuje pliki cookies